Menu Close

,,Mažų žingsnelių” mokykloje Lietuvai nužingsniuoti 105 maži žingsneliai

Šiemet ,,Bitučių“ grupės vaikai ir mokytojos dalyvavo ilgalaikiame tarptautiniame  eTwinning projekte ,,Lietuvai – 105 maži žingsneliai“, („105 small steps for Lithuania“). Projektas truko kone 4 mėnesius. Prie projekto įgyvendinimo eTwinning platformoje prisidėjo 25 pedagogai iš Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų, 6 pedagogai iš Turkijos ikimokyklinio ugdymo įstaigų, 4 pedagogai iš Rumunijos, 2 pedagogai iš Graikijos, po 1 pedagogą iš Lenkijos, Kroatijos, Slovakijos, Latvijos ir Ukrainos ikimokyklinio ugdymo įstaigų.

Projekto kūrėjai kvietė visus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius vaikus aktyviai ir netradiciškai švęsti Lietuvos gimtadienį, paminint nepriklausomybės atkūrimo dienos metines, siunčiant gražiausius sveikinimus savo šaliai bei nubėgant ar nueinant Lietuvai skirtus 105 mažus žingsnelius bei atliekant kitas veiklas.

Pagrindinė projekto idėja – vasario 16-ają pasipuošus trispalvėmis bėgimo kortelėmis, pakiliai ir šventiškai nusiteikus, nueiti ar nubėgti Lietuvai 105 mažus žingsnelius. Tad, vasario 13 dieną pasipuošę trispalve atributika keliavome į darželio kiemą, skaičiavome žingsnius. Mūsų tikslas buvo nubėgti ne mažiau kaip 105 žingsnelius. Kaip bėgome galite pažiūrėti čia: https://youtu.be/900knC7_tUU. Po aktyvios fizinės veiklos, vaikai su trispalvėmis rankose ir plačiomis šypsenomis veiduose, 105 – ąjį gimtadienį švenčiančiai Lietuvai siuntė gražiausius sveikinimus ir linkėjimus.

Kovo 15 dieną šventėme Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines. Tėveliai paruošė trispalvį tortą, o mes tortą puošėme žvakutėmis ir vėliavėlėmis. Sveikindami Lietuvą, didžiavomės būdami lietuviai.

Su pasididžiavimu galime pasakyti, kad visi grupės vaikai moka giedoti Lietuvos himną, tuo įsitikinti galite pažiūrėję video ,,Mano Šakiai” https://youtu.be/GPve-HJ-4Ec. Filmuką apie savo miestą kūrėme projekto partneriams, kad susipažintų su miestu, kuriame mes gyvename. Taip pat visi projekto kūrėjai dalinosi video filmukais su vaikų prisistatymu. Bitukai prisistatė štai taip: https://youtu.be/BuK0-ZBKRjI.

Kovo 16 dieną ,,Bitučių“ grupės vaikai ir mokytoja Raimonda dalyvavo virtualiame šokyje ,,Viru viru košę“ kartu su kitų šalių vaikais, mokytojais. Šokis unikalus tuo, kad vienu metu kartu šoko visos projekto dalyvių grupės.

Projekto veiklų buvo daug ir įvairių: vaikai gamino dovanas Lietuvai, rinko projekto logotipą iš mokytojų maketuotų siūlomų logotipų, balsavo už įdomiausią veiklą, rašė vieni kitiems laiškus ir t.t. Bitučiai laišką siuntė į Graikiją. Džiaugiamės, kad ilgai keliavęs laiškas pasiekė mūsų draugus Graikijoje.

 

 

 

 

 

 

„Bitučių“ grupės kurtas logotipas

 

 

Projektas vaikams buvo  įdomus ir naudingas.  Projekto įgyvendinimo metu skatinome vaikus Lietuvos valstybės gimtadienį švęsti kitaip – originaliai, netradiciškai, fiziškai aktyviai, puoselėjant tautiškumo, patriotiškumo tradicijas, skatinant meilę savo šaliai. Norėjome, kad vaikai suprastų, jog švęsti galima ir reikia pakiliai ir kūrybiškai. Projekte noriai dalyvavę ir daug apie savo Tėvynę sužinoję vaikai nuo mažens suvoks valstybinių švenčių prasmę, įsimins tokias šventes ir didžiuosis esantys laisvos Lietuvos piliečiai.

Skip to content